Benidorms befolkning blir eldre og eldre

Publisert

Antallet innbyggere over 65 år har vokst med 15% siste ti år. Denne aldersgruppen utgjør nå 20% av byens befolkning. Antallet som er over 100% gamle har doblet seg i samme perioden.

Det bor nå dobbelt så mange pensjonister i Benidorm som det er barn i kommunen. Rådhuset sier at deler av forklaringen ligger i at sentrumsnære områder har blitt bedre tilgjengelig og mer tilrettelagt for eldre. Samtidig har fødselsraten lenge gått nedover i Spania samtidig som folks forventede levealder bare øker.

Mye av det som trekker pensjonister til turistbyen er i stor grad det samme som trekker nordmenn til nabostedet Albir. Alt er praktisk og enkelt tilgjengelig, man kan fint klare seg uten bil med alt i gåavstand. Det er et stort tilbud av restauranter, butikker og stranden i umiddelbar nærhet.

Boligprisene i Benidorm er blant de høyeste på Costa Blanca. Nordmenn har tradisjonelt søkt mot andre byer på denne delen av kysten. Nabokommuner som Alfaz del Pi og La Nucia har mange norske boligeiere. Spanjoler fra Madrid og Nord-Spania har siden åtti-tallet kjøpt sine ferieboliger i Benidorm. Blant utlendingene er det britene som er største gruppe i turist-metropolen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter