Benidorm-turist ville ha pengene tilbake: «For mange frekke spanjoler på hotellet»

Publisert

En 81 år gammel britisk kvinne vil ha pengene tilbake etter et hotellopphold i Benidorm. I følge kvinnen var det for mange «frekke» spanjoler på hotellet. Kvinnen hevder turoperatøren hadde lovet henne et miljø som skulle passe til hennes behov, noe hun mener ikke var tilfelle grunnet det høye innslaget av spanske turister.

Reiseselskapet Thomas Cook skal ha mottatt et krav fra den britiske kvinnen om å erstatte utlegget til turen. Selskapet skal deretter ha videreformidlet klagen til hotellet.

Det aktuelle hotellet Poseidón Playa de Benidorm innrømmer at spansk turisme dominerer i august måned. Samtidig understrekes det at hotellet har mange andre nasjonaliteter boende.

Saken har skapt overskrifter i spanske aviser. Det reageres sterkt på kvinnens begrunnelse for klagen. «Hva ønsket hun egentlig? Å komme til Spania og at det ikke var spanjoler der?» sier en spansk turist til Alicante-avisen Información.

Det reagerer også på at spanjoler omtales som «frekke». Et ektepar fra England stiller seg uforstående til kvinnens uttalelser: «Vi reiser til Spania nettopp fordi vi liker spanjoler, maten og klimaet. Hvis ikke, hadde vi reist et annet sted».

Den 81 gamle kvinnen skal ha hatt en rekke innsigelser mot hotellet blant annet om dårlig fremkommelighet. Hun skal ha startet oppholdet med å klage på rommet hun var tildelt. Hun skal deretter ha blitt tilbudt et annet rom. Samtidig skal hun ha fått tilbud om å tilpasse det nye rommet etter spesielle behov knyttet til bevegelseshemming. I følget hotellet avslo kvinnen dette. Deretter skal ikke betjeningen ha hørt mer fra henne før reiseselskapet opplyste om erstatningskravet.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter