Benidorm-politiet «jukset» med opptaksprøver

Publisert

Politiet i Benidorm har igjen havnet i medias søkelys, denne gangen for å ha delt ut opptaksprøver til aspiranter der svarene var avmerket på forhånd. I forbindelse med påskerushet skulle bemanningen forsterkes midlertidig med ti betjenter til patruljering av byens strender. De ti aspirantene ble omsider ansatt, men først etter at prøvene ble tatt på nytt. Fordi det hastet med å få på plass forsterkninger ble de samme spørsmålene gitt, angivelig kun med rekkefølgen endret. Benidorm-politiet fikk også tidligere i år kritikk for ikke å ha utbedret sikkerheten ved politistasjonens glattceller, noe som inderekte førte til et dødsfall i 2015.

Den aktuelle prøven (en av flere opptaksprøver som aspirantene måtte bestå) skal ha vært en flervalgsoppgave, et skjema hvor man blir bedt om å velge mellom ett eller flere svaralternativer. I følge Benidorm-politiet skal årsaken til flausen ha vært et gjennomslag fra fasiten, noe som gjorde at de riktige svaralternativene kunne sees på alle prøvene som ble utdelt.

Benidorm-politiet fikk tidligere i år også kritikk for ikke å ha utbedret sikkerheten ved politistasjonens glattceller. Manglende overvåkning førte til at en britisk statsborger ikke ble stoppet i å ta livet sitt på cellen i 2015.

Les også: Benidorm-politiet burde forhindret dødsfall

Det lokal politiet havnet også i søkelyset tidligere i år, etter å ha ransaket og anmeldt en mann fordi ha nektet å snakke spansk.

Les også: Anmeldt for å snakke valensiansk

Rotet med opptaksprøvene skal være klaget inn til politiets disiplinærnemnd av fagforbundet for brannmenn og politi, Sindicato Profesional de Policía Local y Bomberos (SPPLB).

Les også: Politiet i Benidorm «stormet» rådhuset

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter