Benidorm-politiet burde forhindret dødsfall

Publisert

Politiet i Benidorm får kritikk for ikke å ha forhindret dødsfallet til en britisk statsborger som tok livet sitt på cellen i 2015. I en ny rettsmedisinsk rapport fra Storbritannia fremgår det at de to betjentene på vakt ikke gjorde jobben sin og at den generelle overvåkningen var for dårlig. Politistasjonen skal før hendelsen ha fått pålegg om å bedre sikkerheten ved cellene, en anmodning som aldri var blitt fulgt opp.

Den 36 år gamle Antony Abbott fra Bolton (England) var på ferie med samboer og to barn da han ble arrestert for bråk på hotellet. Få timer senere ble han funnet død på cellen på politistasjonen i Benidorm. Den aktuelle hendelsen som skjedde 23. oktober 2015 førte til etterforskning både i Spania og Storbritannia. Rapporten fra England er nå klar og konkluderer med at dødsfallet kunne vært unngått.

Årsaken til arrestasjonen var at samboeren hadde bedt betjeningen på hotellet om hjelp fordi mannen hadde drukket og var voldelig. Betjeningen kontaktet da politiet. Den kvinnelige samboeren innrømmet senere at årsaken til arrestasjonen var bråk, men skal ha tonet ned alvoret i saken.

Mens mannen befant seg i politiets varetekt skal han ha blitt overlatt til seg selv, uten noen form for oppsyn, i nærmere tjue minutter. På den tiden skal han ha rukket å rive opp et teppe i strimler og hengt seg fra døren på cellen.

Betjenten som hadde ansvaret for vaktholdet skal ha forlatt posten sin, mens den andre politimannen på skiftet ikke erstattet ham. Det spanske politidirektoratet (Dirección General de la Policía) tok først de to betjentene i forsvar. Senere fremgår det at begge ble sanksjonert og midlertidig permittert etter hendelsen.

I den nye rapporten fra Storbritannia får politistasjonen i Benidorm kritikk for generell dårlig sikkerhet ved cellene, forhold man skal ha visst om lenge før det aktuelle drapet. I 2014 skal en annen innsatt ha vært nær ved å ta sitt liv på samme måte.

En rekke tiltak var derfor anbefalt, blant annet kameraer for hver celle og at dørene til avlukkene ble byttet ut for å minske faren for selvmord. Den spanske advokaten til avdødes familie, reagerer med harme på opplysningene i rapporten og varsler erstatningssøksmål.

Les også:

Politiet i Benidorm etterforskes i UK

Uklarhet om dødsfall i Benidorm  

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter