Benidorm-Denia får nye tog

Publisert

Linje 9 mellom Benidorm og Denia nord på Costa Blanca får endelig nye tog. Strekningen som har stoppesteder som Albir, Altea og Calpe kjøres i dag med femti år gamle dieseltog. Disse skal nå byttes ut med med moderne tog som fungerer med både diesel og elektrisitet. Oppgraderingen innebærer blant annet at man i fremtiden vil kunne slippe å bytte tog i Benidorm på vei fra Alicante og få en raskere og mer komfortabel reise.

Det er regionale myndigheter i Valencia som nå har gitt klarsignal til innkjøp av nye hybridtog på linje 9 mellom Benidorm og Denia (forlengelsen av linje 1 fra Alicante). En anbudskonkurranse for oppdraget skal utarbeides. I løpet av året håper man en at en kontrakt for produskjon av togene er på plass.

Trenet de la Marina som toget tradisjonelt er blitt kalt, eller bare Trenet, har i dag rundt fem millioner reisende i året. Med en investering på over 52,8 millioner euro skal passasjerene i fremtiden få en mer effektiv og komfortabel tur.

Linje 9 inngår i trikkenettet i Alicante-provinsen (TRAM Metropolitano de Alicante) og er underlagt det regionale jernbaneselskapet Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). Strekningen har de siste årene gjennomgått en rekke utbedringer og skal nå få ytterligere fornying når de seks dieseltogene som kjører mellom Benidrom og Denia byttes ut med moderne tog.

De gamle togene har opp gjennom årene gjennomgått utbedringer både innvendig og utvendig, men er opprinnelig fra 1960- og 1970-tallet. 

Noe av fordelen med de nye togene er at de kan brukes med både diesel og elektrisitet. Togene er dermed kompatible med resten av trikkenettet i Alicante, noe som betyr at man etter hvert vil kunne slippe å bytte tog i Benidorm.

At togene er elektriske betyr også at man ikke behøver å skifte dem ut når strekningen Benidrom-Denia en gang i fremtiden får strømføring.

De nye togene vil introduseres gradvis med levering, en utskiftning som skal være fullført innen 2020, skriver Información.

Les også: Toget til Altea 100 år

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter