Benidorm: 700 brent av brennmaneter

Publisert

Brennmaneter er kjente sommergjester langs Spanskekysten. Siden tirsdag 26. august har farvannet utenfor Benidorm vært fullt av de brennende nesledyrene.

Brennmaneter er kjente sommergjester langs Spanskekysten. Siden tirsdag 26. august har farvannet utenfor Benidorm vært fullt av de brennende nesledyrene. Dette har ført til at mange badende har fått et ublidt møte med brennmaneter og at badevaktene har hatt det hektisk med å hjelpe de skadede.

Kun i løpet av de siste tre dagene har over 700 personer har fått et ublidt møte med de harpunliknende trådene til brennmanetene ved bystranden i Benidorm.

Endringer i økosystemet og det varme været gjør at brennmanetene stortrives langs den spanske Middelhavskysten. Brennmaneten som har herjet strendene i Benidorm-området de siste dagene går under navnet ”cruz.”

Skyll med sjøvann
Skulle uhellet først være ute og man brenner seg, bør man å få bort trådene så fort som mulig ved å skylle godt med sjøvann. Lege bør kontaktes umiddelbart dersom man reagerer allergisk.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter