Benidorm: 600 rullestoler innmeldt i kommunalt registrer

Publisert

Nesten seks hundre motoriserte rullestoler for bevegelseshemmede har så langt blitt innmeldt i det nye kommuneregisteret rapporterer transportavdelingen i Benidorm.

Nesten seks hundre motoriserte rullestoler for bevegelseshemmede har så langt blitt innmeldt i det nye kommuneregisteret rapporterer transportavdelingen i Benidorm.

Ifølge transportbyråden Ma Carmen Martinez er hun og kommunen svært fornøyd med at utleiefirmaene som holder til i Benidorm nå har presenterte dokumentasjon knyttet til motoriserte kjøretøy for funksjonshemmede og meldt bilene inn i det nye kommunale registeret.

Byråden ansvarlig for transport minner om at etableringen skjedde på grunn av “de ordensproblemene som oppsto i fjor i forhold til kjøretøyene,” og understreker at det var nødvendig å få på plass mekanismer for å utøve kontroll over bruken av disse kjøretøyene.

Problemene oppsto når utleieselskapene lot unge turister uten funksjonshemninger leie de motoriserte rullestolene. Dette forårsaket problemer i offentligheten og kommunen mottok en rekke klager på uriktig og utilbørlig bruk av rullestolene.

Benidorm er, ifølge byråden, en foregangsby i henhold til å etablere et regelverk for å få kontroll over dette transportmiddelet og i å “forebygge antisosial atferd i det offentlige.”

I henhold til det nye registeret finnes det total cirka 600 motoriserte kjøretøy for funksjonshemmede som opererer i Benidorm by.  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter