Begynner byggingen av 186 luksus-leiligheter i Albir etter påske

Publisert

Etter påske begynner man byggingen av det som vil bli 186 luksus-leiligheter i det gamle og godt kjente BBVA-bygget midt i sentrum av Albir. Så snart påskegjestene har forlatt Albir vil man begynne rivingen av det 12.000 m2 store bygget.

I første fase bygger man 82 leiligheter med 1,2,3 eller 4 soverom. De er forventet å stå klare om to år, altså tidlig i 2023. Det blir store terrasser på minst 20 m2 og leilighetene begynner på 130 m2. På det tre mål store anlegget blir det god plass for store grøntområder, felles-arealer og flere basseng blant dem et innendørs.

Etter fullføringen av fase 1 vil det bygges videre med flere leiligheter i fase 2 og fase 3. Utbygger sier de allerede har solgt flestparten av de dyreste enhetene som har en prislapp på rundt 700.000 Euro. Prisen for en leilighet i anlegget begynner på rundt 300.000 Euro.

Det lenge «forlatte» BBVA-bygget midt i Albir fikk nye eiere i 2020 da en utbygger fra Alicante kjøpte bygget og det 30.000m2 store området det ligger på. Man fikk byggetillatelse for dagens prosjekt like før jul 2020.

Bygget var den første blokken som i sin tid ble ført opp i Albir i 1963. Den gangen var det storbanken BBVA som stod bak eiendommen og tilbød sine ansatte ferie ved stranden i Albir som frynsegode. Siden 2008 har bygget stått tomt da storbanken kvittet seg med bygget i tilknytning til finanskrisen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter