Begrenser adgangen til Peñón de Ifach etter dødsulykke

Publisert

Regionale myndigheter begrenser adgangen til Peñón de Ifach i Calpe etter flere ulykker. Søndag 29. april omkom en 50 år gammel mann etter å ha falt ned et stup ved det populære fjellet. Dagen etter måtte en kvinne hentes ned med helikopter etter å ha brukket ankelen. I travle perioder har myndighetene besluttet å begrense antallet personer som til enhver tid skal slippes opp på fjellet. Restriksjonene ble innført første gang i påsken i år. Etter ulykkene i 1. mai-helgen er adgangen til fjellet på nytt begrenset. Kontroll med antall besøkende vil trolig fortsette utover våren og sommeren.

Parque natural del Peñón de Ifach er blant de mest besøkte naturparkene i regionen Comunidad Valenciana og er en av Calpes største turistattraksjoner. Adkomsten til det 332 meter høye fjellet er bratt og til dels kronglete. Sommeren 2015 ble området stengt for publikum i det stien opp til fjellet ikke lenger ble vurdert som forsvarlig for ferdsel. Utbedringer ble da gjennomført på flere steder. Begrensningene i antall personer som til enhver tid slippes opp på fjellet gjaldt først under påsken i år og senere under 1. mai helgen. Trengsel og ulykker gjør at myndighetene trolig vil fortsette kontrollen med antall besøkende utover våren og sommeren.

Les også: Stengt fjell skaper frustrasjon

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter