Beethoven-festivalen begynner 18. februar

Publisert

Den første av konsertene i den fjerde utgaven av Beethovenfestivalen finner sted søndag 18. februar, kunngjorde kulturbyråd Pepa Victoria Pérez og Marcos Ivorra, leder for Sinfonietta Altea og koordinator for initiativet.

I løpet av februar måned, søndagene 18. og 25. februar og søndag 3. mars kl. 12.00 i Casa de Cultura, vil hver av de tre konsertene som står på programmet for årets Beethovenfest finne sted.

Som rådmannen sier: “Disse konsertene i lite format har blitt et referansepunkt for klassisk musikk i byen på vintersøndagsmorgener, både for Alteas innbyggere og turister, noe fjorårets suksess er et bevis på”.

Pepa Victoria Pérez inviterer befolkningen til å “nyte musikken på et sentralt sted og på et tidspunkt som gjør det mulig for dem å nyte en kulturell aktivitet som kan etterfølges av den tradisjonelle skikken med å ta en aperitiff før lunsj, eller til og med nyte en dag med fritid i Altea og smake på det store utvalget av gastronomiske tilbud i kommunen”.

Marcos Ivorra, koordinator for Bethovenfestivalen, har på sin side beskrevet det planlagte konsertprogrammet. Syklusen begynner søndag 18. februar med Trio Lògic, som består av internasjonalt anerkjente musikere som har spilt konserter over hele verden og undervist i Spania og Sveits. Konserten “Històries i contes de Beethoven” (Beethovens historier og fortellinger) er en reise gjennom ulike romantiske og fantasifulle verk der man også kan høre Beethovens innflytelse på andre komponister, for eksempel Beethovens store sonate.

Den andre konserten finner sted 25. februar og er en firhendig pianokonsert fremført av Pamela Pérez og Pedro Mercado. To pianister med lang erfaring fra scenen og undervisning ved Benidorm Professional Conservatory og Alicante Conservatory of Music. Van Duá Duo byr på en konsert som inkluderer verk fra ulike sjangre og fra ulike stadier.

Og den 3. mars avsluttes Beethoven Fest 2024 med en trio bestående av fløyte, cello og piano med henholdsvis Anna Alvado, Tara García og Carla Gómez.

Beethoven & Co refererer til ensemblet av de tre store komponistene i musikkhistorien som utgjør repertoaret i dette programmet. Beethoven, Weber og Gaubert, som deler romantikkens idé, men som hver av dem uttrykker den med sitt eget karakteristiske språk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter