Bedre strandpromenade i Altea, fjerner parkeringsplasser

Publisert

I 2017 kunne man endelig ferdigstille den nye bystranden i nordenden av Altea. Fase to av prosjektet som skal forbedre delen av promenaden som går fra havnen og nordover kan muligens komme i gang før årets utgang.

Det er Alteas ordfører Jaume Llinares som sier dette etter å ha besøkt miljøvern-departementet i Madrid sammen med to byråder fra kommunen. Planen er at staten gjennom miljøverndepartementet skal ta seg av delen av prosjektet som grenser til sjøen. Det er miljøverndepartementet som har myndighet over strandlinjen i Spania. Altea kommunen skal på sin side ta seg av området bak. Det som blir strandpromenade og parkområde like bak stranden.

Rådhuset sier man også nå har kommet til enighet med eierne av to tomer langs Algar-elven. Det er stein herifra som skal tas ut og brukes når man skal forlenge Alteas bystrand som del av prosjektet.

Fjerner parkeringsplasser

Altea kommune jobber også med prosjektet hvor parkeringsplassen i sentrum nede på strandpromenaden skal fjernes helt. Området som har vært disponert av biler skal bli en del av strandpromenaden og reserveres gående. Hvordan Altea, som allerede i dag har et stort problem hva parkering angår, har tenkt å erstatte disse parkeringsplassene er uklart. Kommunen jobber med et alternativ hvor man lager en et parkeringsanlegg i mellomgatene i området bak Guardia Civil.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter