Baker Moritz etablert i Albir

Publisert

Et stort gitter foran vinduene og plakater som sier stengt har møtt kundemassen til Det norske bakeri i Albir de siste månedene, til manges store fortvilelse. Nå er det igjen mulig å få skandinaviske bakervarer på det nordlige Costa Blanca. Den 1. oktober åpnet baker Moritz dørene.  

Et stort gitter foran vinduene og plakater som sier stengt har møtt kundemassen til Det norske bakeri i Albir de siste månedene, til manges store fortvilelse. Nå er det igjen mulig å få skandinaviske bakervarer på det nordlige Costa Blanca. Den 1. oktober åpnet baker Moritz dørene.  

Siden juli 2003 har Ståle Soltvedt og kona Kristin drevet Moritz Bakeri og Konditori på det skandinaviske senteret i Torrevieja. Nå har de utvidet butikken og overtatt Det norske bakeri i Albir.

– Vi kommer til å kjøre det samme konseptet og beholde det gamle navnet, slik at folk skal kjenne seg igjen. Den eneste forskjellen er at jeg kommer til å satse mer på konditordelen., sier den norske bakeren til Spaniaposten.

Baker i Torrevieja

Ståle skal bake alt i sine 160 kvadratmeter store lokaler i Torrevieja, for så å sende varene rykende ferske i nyinnkjøpt varebil oppover til Albir.

– Tove Vea, som har drevet bakeriet i Albir i mange år, har hatt en rekke problemer med naboene på grunn av påstått støy og lukt. Jeg har mer enn nok kapasitet på det skandinaviske senteret til å forsyne begge utsalgene, så de skal få slippe å klage på meg.

Ståles første dag på jobb i Albir var en ubetinget suksess. Da Spaniaposten var innom ved ellevetiden begynte det allerede å bli tomt i hyllene, noe som levner liten tvil om at bakeriet har vært savnet. Det kom også forespørsler om bryllupskaker allerede på åpningsdagen.

– Jeg har tidligere bakt litt for Tove når hun har hatt ferie, og har fått gode tilbakemeldinger på det. Vi kommer til å sette frem forskjellige smaksprøver hver dag slik at kundene skal få mulighet til å bli kjent med våre produkter. Dette er en slags læreprosess for alle, både for oss og for kundene. Men vi vet hva som fungerer i sør og jeg antar det samme vil fungere her. Det er ikke forskjell på folk enten de bor på det sørlige eller det nordlige Costa Blanca, fastslår den karismatiske bakeren.

Har vært savnet

Kirsti Selin er daglig leder ved bakeriet i Albir. Hun har arbeidet hos Moritz i Torrevieja i fire og et halvt år, og kjenner både varene og kundenes behov.

– Jeg er bare positiv. Salget har gått strykende hittil. Et ektepar som har pleid å komme ned til oss i Torrevieja for å handle bakervarer var blant dagens første kunder. De var kjempefornøyde med at vi nå har etablert oss her oppe, sier Kirsti, som hver morgen litt før syv henter varebilen ferdig lastet utenfor skandinavisk senter, for deretter å sette seg bak rattet og kjøre opp til Albir.

Walborg, som har bodd nesten ni år i Albir, er en av mange som er svært glade for at Det Norske Bakeri har åpnet igjen.

– Jeg har vært kunde her i mange år, og har savnet bakeriet helt siden det ble stengt. I det siste har kjøpt bakervarer ved et fransk bakeri oppe i veien her. Det har vært helt greit det, men langt ifra det samme. Dette kommer til å gå veldig bra, det er jeg overbevist om. Nå gjenstår det bare å ønske Ståle lykke til, smiler Walborg, før hun går hjem med posen full av ferske skandinaviske bakervarer.         

 

 

  

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter