Avviser kritikk for urent vann

Publisert

Byrådet i Altea får kritikk av opposisjonspartiet Partido Popular for ikke å gjøre nok for å bedre vannkvaliteten i kommunen. To ganger denne vinteren har vannet i springen blitt forurenset etter regnvær, noe som trolig ikke ville ha skjedd med bedre infrastruktur. Ordfører Jaume Llinares slår tilbake mot kritikken og påpeker at PP styrte kommunen i 18 år uten å gjøre noe med problemet. Han understreker samtidig at byrådet er i full gang med å skaffe finansiering til et nytt renseanlegg.

Ordfører Llinares (Compromis) mener kritikken fra PP er urimelig og viser til at byrådet er i full gang med å skaffe finansiering til et nytt renseanlegg. Provinsmyndighetene i Alicante nevnes som en mulig bidragsyter.

Kommunen kunne allerede ha gått i gang med arbeidene, men uten penger til byggingen ville prosjektet ha måtte bli finansiert gjennom innbyggernes vannregninger, noe man vil gjøre i nabokommunen La Nucía. Ordføreren ønsker imidlertid ikke en slik løsning.

Llinares som representerer et trepartibyråd med Compromís, Altea amb Trellat (Podemos) og PSOE understreker også at kommunen i dag er langt mer åpen om vannproblemet enn PP noensinne var. Hver gang det har vært indikasjoner på forurenset drikkevann, har kommunen gått ut med advarsel til innbyggerne. Det gjorde aldri PP, noe ordføreren betegner som en «sjansespill» med folks helse.

Altea er ikke alene om problemer med vannkvaliteten nord på Costa Blanca. Flere kommuner måtte i desember og januar innføre forbud mot å drikke vannet i springen, deriblant Alfaz del Pi (Albir) og La Nucía. Årsaken var at vannet var blitt forurenset etter kraftig nedbør.

Innbyggere i Benidorm skal ikke ha vært berørt av problemene, angivelig fordi kommunen allerede har investert i nye renseanlegg.

Les også: Vedgår for dårlig vann-innfrastruktur 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter