Avslørte ulovlig Mojito-bar baki lastebil

Publisert

Salg av “mojitos” og andre drikker på Benidorms strender uten bevilling er et av problemene byen står overfor hver sommer. Opportunister kan tjene godt på å selge slike drikker sommer-månedene. Drinkene forberedes oftest i bakgater og parker uten noen form for sanitærkontroll.

I forbindelse med det lokale politiets overvåkningsarbeid stanset betjentene en lastebil som solgte disse drikkene på Poniente-stranden i midten av august. Handlingen fant sted tidlig på ettermiddagen i nærheten av Elche-parken, der kjøretøyet sto parkert.

Som det lokale politiet forklarte, gjorde overvåkningsarbeidet som ble utført fra sanden og strandpromenaden og fra et nærliggende hustak det mulig for dem å verifisere at kjøretøyet som ble oppdaget av agentene, ble brukt til lagring og tilberedning av drikkevarer som senere ble introdusert på stranden for ulovlig salg. Som et resultat av denne overvåkningen ble modus operandi til de tre involverte personene, som alle var medlemmer av samme familie og opptrådte som en organisert gruppe, også verifisert.

Etter å ha tilberedt drinkene i kjøretøyets kjølerom og utnyttet at politiet for et øyeblikk ikke var til stede på stranden, løp to av personene til sentrum av stranden for å fortsette salget av “mojitos”. Som betjentene oppdaget, hadde de til og med en bankomat så folk kunne betale med kort.

Etter å ha samlet de involverte sammen med kjøretøyet, beslagla det lokale politiet lastebilen og beslagla drikkevarene og andre produkter som befant seg i den. I tillegg ble det levert inn en administrativ anmeldelse for uautorisert salg til andre enn fastboende.

Potetspillet

De inneholder spesielt budskapene “Det er ikke en lek. Ikke la deg lure” og “Det er en helsefare. Ikke stol på det” for å advare turister som besøker byen mot to ulovlige praksiser som altfor ofte forekommer på strendene: ulovlig salg av alkoholholdige drikkevarer og lurendreiernes aktivitet i det såkalte “potetspillet”.

I sommer har strendene igjen blitt besøkt av disse “mojiteros” som tilbereder og selger alkoholholdige drikker til turister uten noen form for sanitærkontroll. I tillegg tilberedes de noen ganger i bagasjerommet på bilen eller på gaten, med hendene og med liten garanti for hygiene, noe som utgjør en helserisiko for forbrukerne. Helsemyndighetene advarte faktisk om faren ved disse produktene for mange år siden.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter