AVE-link mellom Benidorm og Alicante

Publisert

Etter tre års venting er endelig bussforbindelsen fra Benidorm til høyhastighetstoget i Alicante på plass. Mandag 27. juni kan de første reisende komme seg fra Costa Blancas største ferieby direkte til den nye AVE-stasjonen i provinshovedstaden. Derfra går toget med en topphastighet på over 300 kilometer i timen og bruker rundt to timer til Madrid. Alt i alt skal hele reisen gå på under tre timer. Det spanske jernbaneselskapet Renfe har allerede startet salget av kombi-reiser med tog og bus på samme billett.

AVE-forbindelsen mellom Alicante og Madrid åpnet i juni 2013 og inngår i det nye rutenettet for høyhastighetstog i Spania, Alta Velocidad Española (AVE). På vei til Madrid stopper toget i Villena, Albacete og Cuenca.

 

Tre års venting

Årsaken til at den nye bussforbindelsen har latt vente på seg er Alicante kommunes nei til å slippe busselskapet Alsa til ved AVE-stasjonen i byen.

Det forrige byrådet til Partido Popular i Alicante begrunnet dette med at trafikken i området ville bli for stor for veinettet. Mange mente imidlertid at kommunen hadde en skjult agenda og egentlig bare ønsket å sikre inntekter til den lokale taxinæringen og kollektivtransportnæringen i byen.

Etter tre år med politisk uengihet og kniving mellom kommunene er bussforbindelsen endelig på plass, med første avgang fra Benidorm mandag 27. juni.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter