August-fiesta i La Nucia

Publisert

Denne helgen markerer man i La Nucia byens August-fiesta, som går over fem dager. Over 40 venne-gjenger, eller “penyas” deltar sammen med tusener besøkende.

Det blir fyrverkeri i form av mascletas og correfoc. Konserter, opptog og mye mer. Sentrum for aktivitetene er utendørs-auditoriet “Les Nits” midt i La Nucia. Den store åpnings-festen er lørdag klokken 22.30, det er gratis inngang. Religiøst opptog mandag 15. klokken 21.00 i gamlebyen. Blomsteroffer tirsdag 16. etterfulgt av tradisjonelle danser på “plaza mayor”. Karnevals-opptoget 17. august går gjennom Avenida Carretera.

Som alltid i Spania er festlighetene til ære for en jomfru, i dette tilfellet er det to av dem: “Mare de Déu de l’Assumpció i Sant Roc”, altså til ære for “Guds mors oppstandelse” og San Roque. San Roque. Sistnevnte er skyttshelgenen som beskytter de syke og kjæledyr i henhold til katolsk myte. 16. august er dagen katolikkene markerer San Roque.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter