Arrestert og lagt i håndjern etter bading på rødt flagg

Publisert

En mann i 20-årene ble arrestert for bading på rødt flagg i Daimuz kommune like ved Gandia nord for Costa Blanca. Mannen skal først ha nektet å komme opp av vannet i nærmere en time, da politiet til slutt måtte vasse ut i vannet for å hente ham.

Arrestasjonen skjedde i slutten av august til stor applaus fra andre badegjester som hadde samlet seg på stranden.

Den rundt 25 år gamle mannen fra Madrid skal ha oppholdt seg i vannet sammen med venner, da han ble kalt i land av badevaktene. Alle så nær som den arresterte skal ha hørt på varselet og kommet opp av vannet. Mannen ble påsatt håndjern og fraktet til politistasjonen i Oliva der han tilbrakte natten, skriver avisen El País.

Ordføreren i Daimuz, Francisco Javier Planes, sier til media at arrestasjonen er den første i sitt slag ved kommunens strender. Ordføreren forklarer at enkelte strandgjester av og til nekter å komme opp av vannet, men at problemet normalt løser seg når badevaktene gir sitt andre varsel. Det var imidlertid ikke tilfelle denne gangen.

Mannen skal ha befunnet seg godt ut i havet, da han nektet å komme inn. En av badevaktene skal derfor ha tatt i bruk vannskuteren og kjørt ut til mannen for å overtale ham til å komme inn, en samtale som skal ha vart i rundt en halv time.

Mannen skal etter dette ha trukket nærmere stranden, men forblitt stående ute i vannet. Argumentet for ikke å komme inn skal ha vært at han «kunne svømme». Politiet som allerede var tilkalt til stranden skal til slutt ha sett seg nødt til å hente mannen.

Ordføreren i Daimuz bemerker overfor media at den unge mannen ikke bare satt sitt eget liv i fare, men også personell fra redningstjenesten som ville ha måttet redde ham dersom noe skulle ha skjedd.

Rødt flagg og badeforbud skal ha vært aktivert grunnet sterke strømninger i havet. Mannen som måtte tilbringe natten i varetekt er tiltalt for «grov ulydighet» overfor offentlig myndighet, med en strafferamme på 12 måneder.

Les også: 750 euros bot for bading på rødt flagg

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter