Arques «lurer ser unna» rettsavhør

Publisert

Ordføreren i Alfaz del Pi, Vicente Arques (PSOE), nekter å forklare seg for distriktsdomstolen i Benidorm. Saken gjelder ordførerens subsidiering og håndtering av det nedlagte hundemottaket Asociacion Auxilio Animales. Arques har hele veien støttet mottaket som ble stengt i november 2014 grunnet avsløringer om uforsvarlig drift og mistanke om dyremishandling. Ordføreren var kalt inn til avhør i februar, men hevder rettslig immunitet og slipper dermed unna saken.

Ved siden av jobben som ordfører for PSOE i Alfaz del Pi er Vicente Arques folkevalgt til regionsparlamentet i Valencia. Det gir ham immunitet overfor lavere rettsinnstanser som distriktsdomstolen i Benidorm, noe han nå har benyttet seg av skriver loklavisen Siete Días.

Siete Días ser det som spesielt kritikkverdig at Arques som ordfører for det spanske arbeiderpartiet (PSOE) velger å bruke sin rettslige immunitet i saken. På nasjonalt plan har nemlig partiet hans nylig inngått en avtale med sentrum-høyrepartiet Ciudadanos der målet er å avskaffe denne typen privilegium for folkevalgte.

Rettslig immunitet anses av kritikerne som en forledet ordning, en status som de siste årene blant annet har gitt beskyttelse til flere korrupsjonsmistenkte politikere i regjeringspartiet Partido Popular.

Hundemottaket Asociacion Auxilio Animales i Alfaz del Pi måtte stenge i november 2014 etter avsløringer om uforsvarlig drift og mistanke om dyremishandling. De kritikkverdige forholdene ved mottaket var kjent allerede i 2010. Likevel fortsatte kommunen å subsidiere mottaket, en støtte som ble gitt helt frem til stengingen og som i følge Siete Días var personlig godkjent av ordføreren.

Les også: Ordføreren må forklare seg i retten

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter