Årets nisperos kommer tidlig, unormalt høye temperaturer og tørge

Publisert

Lite regn over tid og høye temperaturer gjør at årets nisperos modnes tidligere enn det som er normalt. Jordbrukerne er nervøse over mangelen på nedbør som vil redusere størrelsen på avlingen.

Forbrukere på Costa Blanca kan glede seg over at det søte og friske frukten allerede er å finne på supermarkedet. Bøndene i Polop, Altea, Tárbena og Callosa d’en Sarrià har i flere uker høstet nisperos-varianten som først modnes.

Introdusert til Spania av maurerne

Nisperos er en av mange “typiske” frukter dyrket i Spania som ble introdusert her av maurerne i de de migrerte fra Nord-Afrika. Disse etablerte et stort nettverk at kanaler og introduserte avanserte irrigasjons-teknikker. Med seg hadde de nye arter som appelsiner, nisperos og mye mer. Den kjente spanske klementinen kommer opprinnelig fra Algerie.

Mye manuelt arbeide

Det ligger mye arbeid bak for å få frem salgbare frukter. I tillegg til vanlig stell og beskjæring må det fjernes kart fra treet så maks tre frukter får vokse frem på hver gren. Hvis ikke blir fruktene for små. Dette manuelle arbeidet utføres i Callosa oftest av immigranter fra Ecuador sent på vinterhalvåret, og i et normal-år er april/mai tiden frukten klar til å høstes, noe som må gjøres for hånd. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter