Aps partisekretær Raymond Johansen på Costa Blanca

Publisert

Raymond Johansen, som tidligere i år avløste Martin Kolberg som Arbeiderpartiets partisekretær, innledet Spaniabesøket med en tur på generalkonsulatet i Alicante. Der fikk han treffe nordmenn som skulle forhåndsstemme i anledning av det norske stortingsvalget i september.

Raymond Johansen, som tidligere i år avløste Martin Kolberg som Arbeiderpartiets partisekretær, innledet Spaniabesøket med en tur på generalkonsulatet i Alicante. Der fikk han treffe nordmenn som skulle forhåndsstemme i anledning av det norske stortingsvalget i september.

Fredag morgen gikk turen til Reuma Sol i Alfaz del Pi, hvor partisekretæren fikk omvisning av direktør Inger Kraver. Han fikk også anledning til å snakke med noen av gjestene. Økonomisk støtte til rehabiliteringsplasser var hovedtema under besøket på Norges største helseforetak i utlandet.

– Jeg håper det kan bli noe ut av dette, og at det ikke bare er valgflesk. Som gjest her ved Reuma Sol vet jeg at det trengs penger. For eksempel har fysioterapeutene for mange administrative oppgaver. Dessuten vet jeg at det spares til en ny dialysemaskin, sier Ingebjørg Bø Rusti  

Frivillighetssentral
Klokken tolv var det pressekonferanse på Casa de Cultura i Alfaz del Pi. Der ble offentliggjort at kultur- og kirkedepartementet har vedtatt å støtte en norsk frivillighetssentral på det nordlige Costa Blanca. Raymond Johansen, som imponerte de fremmøtte ved å la seg intervjue på spansk, hadde med 140.000 norske kroner til prosjektet. Alfaz del Pi kommune, med ordfører Vicente Arques i spissen, har lovet å stille lokaler og infrastruktur til rådighet.

– Dette kom som en stor overraskelse. Vi har jobbet med saken ganske lenge. I mai leverte vi inn en offisiell søknad. Jeg fikk beskjed om at den ville være ferdig behandlet i månedsskifte august/september. Vi hadde ingen anelse om at det allerede var vedtatt og at Johansen ville overrekke pengene under sitt Costa Blanca besøk, sier en storfornøyd Asbjørn Jensen, som kan opplyse at navnet blir Frivillighetssentralen Costa Blanca Nord.

Få løfter
Etter pressekonferansen på Casa de Cultura gikk ferden til Hotel Colina i Albir hvor det ble holdt en kort partisammenkomst. Deretter sto et besøk på Bærum kommunes sykehjem i Altea for tur.

– Det er på tide at politikerne beviser at de mener alvor, men vi får håpe det kommer noe ut av dette. Personlig syntes jeg at et tilbud til de som bor her nede og blir pleietrengende er aller viktigst. For vår del fungerer ting allerede som det skal, sier administrasjonssjef ved sykehjemmet, Arne Waller.   

Johansen hadde få løfter med seg i kofferten, men han gjorde det klart at Arbeiderpartiet har begynt å ta Spanianordmenn på alvor.

– Det er ikke slik at alt er så enkelt at det bare er å etablere sykehjem i utlandet. Det krever en omfattende prosess. Men vi har begynt å se på løsninger, og vi ser at et behov begynner å presse seg frem, det bor omtrent like mange nordmenn i Spania som i Bodø, sier Johansen til Spaniaposten.

Tror på refusjonsordning for helsetjenester i Spania

Når det gjelder forslaget til ny refusjonsordning, som ble presentert i våres, er Aps partisekretær langt mer konkret.
Spesialutvalget som er nedsatt for å se på refusjonsordningen arbeider på spreng. Jeg er overbevist at det blir vedtatt, uansett om det blir regjeringsskifte i september eller ikke. Jeg antar at ordningen vil være på plass i løpet av høsten.

– Vi merker et press hjemme i Norge etter at det ble opprettet lokallag her på Costa Blanca. Det er mye av årsaken til at forslaget til ny refusjonsordning har kommet på banen, innrømmer Johansen, som mener at det gis et feilaktig inntrykk av Spanianordmenn hjemme i Norge.

– Holdningen blant norske politikere har stort sett vært negativ. Nordmenn i Spania blir så alt for ofte assosiert med sangria, grisefester og skatteunndragelse. Slik er det imidlertid ikke i virkeligheten. Det er på tide at miljøet her nede tas på alvor, avslutter Johansen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter