Åpnet Alteas nye strandpromenade

Publisert

I Altea åpnet man 15. desember den siste fasen av Alteas nye ansikt mot sjøen. I denne siste fasen har man fjernet parkeringsplassen som delte den gamle promenaden fra sjøen. Herfra har man gjort en stor oppgradering av arealet i retning av havnen. Totalt har man fornyet et areal på rundt 10.000 kvadratmeter og brukt 4.086.148 Euro. Rådhuset i Altea har bidratt med 2.5 millioner, resten kommer fra staten.

I tillegg til store områder for gående er det anlagt en ny lekeplass for barn bak den nye stranden som får navnet “El Bol”.

Det var i 2016 at man begynte å forvandle byens fasade mot havet. Man fjernet arealer foran sjøen hvor inntil da et feilslått prosjekt fra fortiden førte til nye stillestående og ofte illeluktende vann. Det ble etablert gangvei fra Algar-elven inn til sentrum. Helt nye strender fikk man i det nye moloer og bølgebrytere bedre kunne beskytte mot vinterstormenes årlige ødeleggelser.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter