21 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Åpner for kontroversiell utbygging

Partido Populars ledelse i Finestrat endrer kommunens reguleringsplan for utbygging og tillater rekkehus i Sierra Cortina. Arealet som skal bygges ut var egentlig regulert for eneboliger, men er nå endret til flere hus. Opposisjonen i kommunen mener vedtaket er en tilsnikelse for å få åpnet opp for mer utbygging i området og stemte imot forslaget.

Partido Populars kommuneledelse begrunner endringen av reguleringsplanen (PGOU) med at det allerede finnes boliger der, men at området (sektor 1 og 2) trenger mer fortetning. Få hus og lite folk øker faren for innbrudd er blant argumentene som føres. PP hevder samtidig at de nye endringen ikke medfører en utvidelse av urbanisasjonen, fordi rekkehusene, med fire hus i hvert kompleks, ikke dekker et større areal enn en eventuell enebolig ville ha gjort.

Sierra Cortina er sammen med Sierra Helada en av få grønne lunger langs middelhaskysten nord på Costa Blanca. Begge stedene har siden starten på byggebommen på 1990-tallet vært truet av utbygging. De senere årene har imidlertid regionsparlamentet i Valencia gjort det vanskeligere for kommunene å få godkjent nye prosjekter.

Les også:

Vil ha byggeforbud langs kysten

Freding av naturområder i Benidorm og Alfaz del Pi

 

 

 

Relaterte saker

- Advertisement -