Åpner for bygging av kjøpesentre

Publisert

Helt siden reguleringsplanen for utbygging ble vedtatt i 1990 har det vært forbud mot å bygge kjøpesentre i Benidorm. Den populære feriebyen har dermed vært en av få spanske kommuner på over 50.000 innbyggere som ikke hatt et eget kommersielt senter i stor skala. Kommunens innbyggere har måttet dra til nabokommuner som Finestrat for å gjøre storinnkjøp, noe som har ført til tap av potensielle kunder for Benidorms lokale handelsstand. Etter over 25 år med restriksjoner har kommunen nå besluttet å endre reguleringsplanen og åpne for bygging av kjøpesentere.

Å endre den aktuelle artikkelen i reguleringsplanen i Benidorm ble først foreslått av den forrige kommuneledelsen til PSOE og CDL i 2014. Den nåværende ledelsen til Partido Popular har deretter gått videre med forslaget og fått endringen godkjent av regionale myndigheter, skriver avisen Información.

Endringen er nå ute til høring, men vil etter alt å dømme gå igjennom grunnet stor politisk enighet om beslutningen.

Les også: Leroy Merlin til La Marina

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter