Ansettelser i kommunen skaper strid

Publisert

Ordføreren i Alfaz del Pi, Vicente Arques (PSOE), blir beskyldt for å ha begunstiget den nærmeste kretsen rundt partiet med tre nye stillinger i kommunen. Den ene stillingen skal ha gått til datteren av politimesteren, den andre til datteren av kommunesekretæren, mens den tredje skal ha gått til svigerdatteren til PSOEs leder i Alfaz. Opposisjonspartiet Partido Popular reagerer på det de mener er et «klart tilfelle» av favorisering av partiforbindelser.

Partido Popular reagerer på de nye ansettelsene og mener ordfører Vicente Arques (bilde) nok en gang har besatt stillinger med private kontakter og medlemmer i eget parti. I tillegg mener PP at det foreligger irregulære forhold i selve ansettelsesprosedyrene og at den ene av jobbene er gitt et høyere lønnsnivå enn det som er vanlig for administrative stillinger.

Den ene av stillingene blir også oppfattet som lite hensiktsmessig. Ordføreren skal ha opprettet en direktørstilling til arkeologisk museum i kommunen, en institusjon som i følge opposisjonen ikke eksisterer. Det vises til at Villa Romana i Albir ikke er et museum, men et utgravningssted. Den nye direktøren får angivelig en årslønn på 40.000 euro.

Det er heller ikke første gang ordføreren blir kritisert for å gi jobber til venner og bekjente. For litt over et år siden fikk Arques kritikk for å ha ansatt en partifelle som personlig rådgiver i kommunen. I tillegg til å være en venn fra partiet ble ansettelsen kritisert fordi vedkommende angivelig hverken jobbet eller bodde i kommunen og heller ikke hadde den kompetansen som stillingen krevde.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter