Anmeldt for å snakke valensiansk

Publisert

En mann fra Benidorm er anmeldt for å ha snakket valensiansk til politiet og ikke spansk. Mannen som ble stoppet i en rutinekontroll skal ha hevdet sin rett til å bruke «morsmålet», et språk som er sidestilt med kastiljansk i Valencia. Politiet skal ha oppfattet mannen som respektløs, ransaket ham og anmeldt ham. Mannen mener på sin side at han ble trakassert av betjentene og skal selv ha anmeldt saken.

Den anmeldte mannen skal ha blitt stoppet i en rutinekontroll da han var på vei for å hente sønnen på skolen. Etter at han ikke ville endre språk, ble han stilt opp mot bilen og ransaket. Det hele skal ha skjedd foran barn og foreldre ved skolen, skriver avisen El Público.

Politiet i Benidorm har etter hendelsen opplyst at saken skal gjennomgås internt. I selve anmeldelsen av forholdet står det kun oppgitt at mannen hadde snakket valensiansk og ikke ville endre til kastiljansk selv om politiet gjentatte ganger hadde sagt at de ikke forstod hva han sa. Mannen skal også ha gitt uttrykk for at han oppfattet politibetjentene som «uforskammede».

De to betjentene som gjennomførte kontrollen skal etter at media fikk kjennskap til saken ha ønsket å utdype begrunnelsen for anmeldelsen.

Les også: Politiet i Benidorm etterforskes i UK

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter