Anmelder kommunen for korrupsjon

Publisert

Partido Popular i Alfaz del Pi går til anmeldelse av kommunen og ordfører Vicente Arques (PSOE). I følge PP har folk innad i lokaladministrasjonen lekket informasjon fra kommunens reguleringsplan til aktører i byggebransjen, før planen offisielt er offentliggjort. PP anser situasjonen som svært alvorlig og har anmeldt forholdet.

Kommunen er forpliktet til å forholde seg tause om reguleringsplanen frem til offentliggjøring, sier PP til nyhetsbyrået Europa Press. Talsperson for partiet, Maite Huerta, viser til anonyme kilder som forteller at dokumenter er blitt lekket og at det handler om konkret informasjon, blant annet om reguleringen av et større område i Albir.

Huerta karakteriserer opplysningene partiet sitter på som pålitelige og forteller at de er gitt dem av en kjent utbygger i kommunen. Vedkommende skal være i besittelse av informasjon og dokumenter fra Plan General de Ordenación Urbana (PGOU) som bare kan komme fra ett sted, nemlig kommunen.

I følge partiet skal opplysningene være lekket på hemmelige møter mellom representanter for kommunen og forskjellige firmaer. Kommuneledelsen er forpliktet til å holde denne type detaljert informasjon hemmelig, for å unngå spekulasjon. PP anser situasjonen som svært alvorlig og har derfor anmeldt forholdet til påtalemyndighetens antikorrupsjonsenhet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter