Ankis jul i Albir

Publisert

Restauranten Scandinavian Home Cooking i Albir i Alfaz del Pi, konsentrerer seg om norsk julemat i desember måned. Til vanlig serveres det både norsk og svensk husmannskost samt internasjonal mat, men når mørket setter inn og adventlysene tennes, blir den svenske innehaveren litt ”julete” av seg.

Restauranten Scandinavian Home Cooking i Albir i Alfaz del Pi, konsentrerer seg om norsk julemat i desember måned. Til vanlig serveres det både norsk og svensk husmannskost samt internasjonal mat, men når mørket setter inn og adventlysene tennes, blir den svenske innehaveren litt ”julete” av seg.

-Vi har kanonbra lutefisk fra Lofoten. Den har vi fått mye berøm for, skryter den svenske kokken Anki, mens hun springer fra gryte til gryte i sitt hektiske kjøkken. Det er julebuffet på menyen og mye mat som skal lages på kort tid. Det dufter vidunderlig og gjenkjennelig av norsk jul.

-Hvor har du lært deg å lage norsk julemat du som er svensk?

-Jeg har jobbbet på Reuma Sol i fire år. Etter det drev jeg restauranten Castle Inn i Alfaz del Pi og nå har jeg hatt Scandinavian Home Cooking i Albir i snart 1 ½ år, kvitrer innehaveren bak juleribba.

Anki_Scandinavian_Home_CookingSelv om Anki stort sett er å finne på jobb, er det ingen ting å si på humøret til dette arbeidsjernet. Hun spøker og tuller med gjestene og mange er tydeligvis gamle kjenninger. Restauranten er pyntet til jul og innehaveren forteller at hun samler på julenisser. De dukker nemlig opp på de merkligste plassene, i alle slags fasonger og gjerne som en påkledning til en vinflaske.

-Hva står på programmet ditt frem til Nyttår?

-Den 12 desember har vi Lucia rock fra kl 22 til 01 med en ny gruppe som heter Mad Company, bestående av Kristian. Stefan og Suggi. Neste dag byr vi på gratis gløgg, pepperkaker, lusekatter og kaffe til alle våre gjester. Samme kveld blir det julesanger med allsang og trekkspill. Allsang har vi gjerne hver torsdag kveld. Den 15 desember blir det julebuffe med norsk julemat. Her er det lurt å bestille for den er veldig populær, forteller  Anki.

Det er travelt på Scandinavian Home Cooking i denne førjulstiden. Innehaveren forteller at den 21 desember har de oppesittakveld. En av hennes norske servitører oversetter:

-Det er dagen før julaften, bare at vi feirer lille lille julaften. Da har vi gløggfest med kanapeer, forteller Mariann.

-Det koster kun fem euro fordi vi er så snille til jul, ler Anki.

-Har dere noe på gang på julaften?

-Da er det dessverre fullt, men på nyttårsaften har vi noen ledige plasser igjen. Da blir det fest med fire retters middag og dans til levende musikk.

Foruten julemåneden, byr Anki på levende musikk hver onsdag med Bernie på saxofon, gitar og vokal og fredager har hun også levende musikk for sine gjester. Fredager er det også buffet mellom klokken 13 og 17 hele året og dagens rett finner en hver dag til en rimelig penge.

-Har dere åpent hele julen?

-Vi er stengt de vanlige helligdagene. Da skal jeg nemlig komponere nye retter og lage nye menyer til neste år. Om jeg får lov så vil jeg gjerne ønske alle mine gjester god jul og godt nyttår, sier Anki og springer til grytene. 

Av: Linda Jeppesen

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter