Alternativt i Altea

Publisert

Mariajose Gasent Gracias i Asociación Ecoaltea forteller om tettpakket program fra morgen til kveld. Mer enn hundre deltagere er påmeldt. De vil fylle et stort messeområde med alt fra mat til kunst og håndverk og økologisk byggeteknikk. For den som vil lære mer om blir det rikholdig foredrag og workshops. Barna kan også delta; det blir rikholdig barne- og familieprogram begge dagene.

Årets tema er «movimiento social», det vil si sosial bevegelse og nettverksbygging. Derfor blir det spesielt fokus på for eksempel etisk bankvirksomhet, mikrofinans og alternativ energi. Deltagerne er fra hele Spania, supplert med flere internasjonale. Et stort korps frivillige er også på bena fra morgen til kveld. Festivalen er blitt et viktig møtepunkt for mange alternativbevegelsen. I år skal det for eksempel være samling frie radiokanaler.

Spesielt i år er at verdensdagen for amming den 17.oktober blir markert med en liten dans med mødre og barn, laget for anledningen.

– Den varer bare seks minutter, men blir en veldig spesiell opplevelse, lover Mariajose og legger til at det også informasjonsstand for amming.

Hun nevner også en kjent nepali musiker som holde konsert lørdag ettermiddag. Der får publikum oppleve både tradisjonell musikk og moderne jazz.

Under hele festivalen kan man oppleve tradisjonell musikk fra området og om kvelden blir det alt fra opera til disco. 

 

EcoAltea – Alternativ messe i Altea

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter