Altea’s turstier belønnes med pris

Publisert

Turmulighetene er mange i Altea. Det er godt tilrettelagte stier omtrent hele veien nord for sentrum forbi Cap Negret omtrent hele veien til utsiktsposten Mirador del Mascarat hvor man ser mot Calpe.

Organisasjonen Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (Adeac), basert i Madrid, har nå belønnet Altea med utmerkelsen Blå turstier eller “Senderos Azules“. Det er en utmerkelse stiftelsen gir til tur-stier i Spania man mener har blitt utviklet til å “forvandle naturområder til å bli verdifulle resurser for å både nyte og lære om natur og miljø”.

Fra Algar-Elven til Mascarat-klippene

I Altea går turstien som en forlengelse av strandpromenaden ut av sentrum i retning Calpe ført frem til Algar-elvens utløp i Middelhavet. Frem til Cap Negret (hovedbildet) går man på selve stranden før turstien igjen tar gående forbi Cala del Soio og den lille havnen El Portet. Veien går så videre langs La Olla stranden forbi restauranter og strandbarer. På nedsiden av luksus-hotellet Villa Gadea går veien videre forbi Alteas hundestrand.

Neste stopp er havnen Portosenso hvor det også er en liten restaurant ytterst på piren. Veien videre går gjennom et boligfelt, veien langs stranden her er for vanskelig. Nede ved sjøen igjen nemer man seg så Campomanes havnen. På andre siden av havnen finner man Mascarat-stranden, hvor nudisme lenge har vært praktisert. Det går småveier opp til Mascarat herifra som ender opp i en mini-park hvor det er et utsiktspunkt hvor utsikten blir dramatisk i det man får de enorme Toix-klippene foran seg.

Overrekkes i Santiago de Compostela

Altea er nå på listen over 22 steder i Spania hvor man mener turistiene har disse kvalitetene. Formelt vil Alteas innlemming markeres i Santiago de Compostela 24. februar.

Foto fra gangstien i Altea i det den går fra La Olla mot Campomanes-havnen.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter