21 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Alteas nye strandpromenade lagt ut for offentlig gjennomsyn

Altea fikk for kort tid tilbake sin nye bystrand. Det som trolig blir siste fase i det årelange prosjektet om oppgradering og ombygging av byens fasade mot Middelhavet ble lagt frem for offentlig gjennomsyn 4. april i tråd med spansk lov.

Prosjektet innebærer at det lages nye strender hvor det i dag bare er utstikkere i sjøen. Det skal også gjøres noe for å bremse erosjon på stranden som ligger lengre mot syd ned mot havnen i sentrum. Det skal konstrueres en ny utstikker i en L.

Prosjektet som har pågått i flere tiår har blitt gjort i flere faser og med store forsinkelser etter konkurser blant utbyggere og andre uregelmessigheter.

I 2017 kunne man endelig åpne byens nye bystrand «L’Espigó» som innebar en kraftig utvidelse av strandpromenaden og fjerning av elementer som tidligere var til sjenanse. Året før ble det lagd en ny gangvei nord for sentrum og frem til munningen av elven Algar.

Under byrådsmøtet i Altea den 16. desember 2018 ble fase 2 av prosjektet vedtatt. Denne delen av prosjektet innebærer en utbedring av arealet som i dag brukes til parkering av biler mellom L’Espigó-stranden og båthavnen. Bilene skal bort og området gjøres mer tilgjengelig for publikum. Å fjerne parkeringsplassene som i dag ligger langs Paseo del Mediterráneo betyr blant annet at promenaden og stranden kan utvides. Bilene skal etter planen under bakken i et nytt parkeringshus som skal ligge ved båthavnen.

Når prosjektet nå legges ut for offentlig gjennomsyn er det del av kravene fra den spanske staten for at de skal kunne finansiere prosjektet.

Relaterte saker

- Advertisement -