Altea vinner pris for byens nye promenade

Publisert

Altea har blitt tildelt førsteprisen for mobilitet i kategorien for kommuner med mellom 20 000 og 50 000 innbyggere. Kommunen fikk prisen for prosjektet “Ombygging av kystfronten: ombygging og utvidelse av Paseo del Mediterráneo”, i forbindelse med den europeiske uken for bærekraftig mobilitet i Valencia-regionen.

SEMcv-prisene, som arrangeres av departementet for miljø, vann, infrastruktur og territorium, er rettet mot alle som i sitt virkeområde har gjennomført eller gjennomfører en god praksis som fremmer mer bærekraftig mobilitet i Valencia-regionen.

“Når det gjelder Altea-tiltaket som er anerkjent av SEMcv, svarer ombyggingen og utvidelsen av Paseo Mediterràneo til stedets behov, til forbindelsen eller integrasjonen og er også utformet som et sted for følsomme opplevelser”, forklarer Orozco.

Med ombyggingen av Paseo Mediterràneo har vi skapt et offentlig rom av høy kvalitet, universelt tilgjengelig, som fremmer sosial interaksjon, legger til rette for alternative nettverk til bilen og forbedrer fotgjengernes bruk og bruk av det offentlige rommet, sier Jose Orozco. De viktigste konseptene er gjennomtrengelighet, eliminering av arkitektoniske barrierer og forbindelsen mellom byen og havet.”

Den nye Altea-promenaden er en 4 700 m2 stor park med flere rekreasjonsområder, som har blitt et av de beste stedene å spasere og nyte Alteabuktens naturlige skjønnhet.

Jose Orozco avsluttet med å uttrykke sin tilfredshet med anerkjennelsen: “Det viser hvor godt prosjektet blir oppfattet utenfor Altea, og hvor stor positiv innvirkning det har hatt på Alteas image, ikke bare fordi det har skapt en miljømessig kontinuitet med stranden, fra munningen av elven Algar til havnen, men også fordi det har byttet ut parkering og biltrafikk med et byrom for familier der man kan nyte og oppmuntre til bruk av fotgjengere og kjøretøy, for eksempel sykling, men med en hastighet begrenset til under 10 km i timen”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: