Altea vant frem i viktig eiendomssak

Publisert

Altea kommune har fått medhold i ankesaken mot eiendomsfirmaet Grupo Ballester og slipper unna store deler av et erstatningskrav på 12 millioner euro. Bakgrunnen for saken er Ballesters planer om å bygge 3.000 leiligheter og en 18-hulls golfbane ved munningen av elven Algar, et prosjekt som ble stoppet i 2013. Dommen kan ankes til spansk høyesterett.

Ballester hadde gjennom sitt selskap Altea Futura planlagt gigantprosjektet Los Puentes de Algar ved munningen av elven Algar. Prosjektet var organisert gjennom selskapet Altea Futura S.A. Selskapet hadde klare tilknytninger til den gang byråd for byggesaker Jaquito Mulet (PP). Mulet var mannen som pekte ut tomten for Oslo Kommune da de var på jakt etter et sted å bygge sykehjem i Spania. Oslo kommunes rådgivere sjekket ikke formalitetene og tomten viste seg ubrukelig og nordmennene endte opp med å bruke over 25 millioner norske kroner uten å bygge noe som helst.

Puentes del Algar

Der skulle det bygges en luksuriøs urbanisasjon på 3.000 leiligheter, en 18-hulls golfbane, butikker, hoteller og flere kilometer med vei og rundkjøringer. Byggeplanene fikk klarsignal av kommunen i perioden 2003 til 2007 med stemmer fra Partido Popular og PSOE. Prosjektet møtte imidlertid sterk motstand hos miljøvernere. Prosjektet ble redusert i størrelse etter at Algar-elven flommet over og senere annullert etter en høyesterettsdom i 2013.

Etter annulleringen av prosjektet gikk Grupo Ballester til sak mot kommunen med et krav på over 12 millioner euro i erstatning, en sak eiendomsselskapet vant.

I ankesaken som nå har fått sin dom har Altea kommune vunnet en viktig seier og slipper å betale 4,7 millioner euro av erstatningskravet. Kommunen må imidlertid fremdeles betale firmaet 7,7 millioner euro. Beløpet tilsvarer pengene Ballester betalte kommunen etter at de fikk godkjennelse til prosjektet. Dommen fra Tribunal Superior i Valencia kan ankes til spansk høyesterett. 


Tidligere saker om utbyggingen ved Algar:

Altea: Skandaleprosjekt skal nedbetales over 18 år

Altea: Byggeprosjekt i naturområde skrinlegges

Storprosjekt stoppet

Miljøvernere vil verne Rio Algar 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter