Altea: Søknad om freding vedtatt

Publisert

Kommunestyret i Altea har besluttet å søke om freding av det vulkanske strandområdet Cala del Soi. Forslaget som ble lagt frem allerede i fjor ble formelt vedtatt i kommunestyrets plenumsmøte tirsdag 31. mai. Kommunen har også tidligere søkt om å få vernet stedet. Det var i peridoen 2007 til 2011. Søknaden ble imidlertid aldri besvart av den daværende regionsregjeringen til Partido Popular. Med dagens koalisjonsregjering (PSOE og Compromís) håper kommunen at søknaden blir tatt alvorlig og innvilget slik at strandområdet kan få den offisielle statusen Paraje Natural Protegido Municipal.

Altea kommune ønsker i fremtiden også å frede naturområdet ved utløpet av elven Algar. Begge forslagene får støtte fra parkadministrasjonen for den allerede fredede naturparken Sierra Helada og Altea-bukten (Parque Natural Serra Gelada-Bahía d’Altea).

Dersom dette går i oppfyllelse vil Atea om få år være omgitt av et formidabelt naturområde som ikke kan bygges ut, men som vil være til felles bruk og rekreasjon.

Strandområdet ved Cala del Soi ligger i retning Calpe og regnes for å ha både historisk og geologisk verdi blant annet på grunn av sine vulkanske bergarter.

Les også: Altea: Anmelder byggearbeider

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter