Altea: Skal utbedre hovedgaten

Publisert

Etter flere måneder med hektisk møtevirksomhet mellom representanter fra kommunen, innbyggere og det lokale næringslivet har partene nå blitt enige om et byfornyelsesprosjekt for Avenida Jaime I.

Arbeidene med å utbedre handlegaten vil starte i januar 2015 og har en kostnadsramme på 240.000 euro. Prosjektet subsidieres av provinsregjeringen i Alicante og vil ta fire måneder å gjennomføre.

Denne uken har Altea kommune informert innbyggere og bedrifter i handlegaten Avenida Jaime I om det nært forestående byfornyelsesprosjektet for å rehabilitere denne viktige sentrumsgaten i byen. Hensikten med utbedringen er å forskjønne og gjøre området mer attraktivt, ifølge byråd Sebastian Gomez.

Byfornyelsesprosjektet er delt inn i to soner. I den nordre delen av avenyen, fra fontenen Garganes til rådhusplassen, skal fortauene utvides. Når det gjelder den sørlige delen av avenyen, som inkluderer området fra rådhusplassen til gaten Pont de Moncau, ønsker kommunen å forbedre fremkommeligheten for fotgjengere ved å utføre ulike reparasjoner av fortauene samt fjerne trær og busker som opptar fortausområdet.

Fjerner parkeringsplasser

Når prosjektet er ferdigstilt vil det bli en utfordring å finne parkeringsplass i Avenida Jaime I. Parkeringen på begge sider av sentrumsveien påvirkes av de nye planene og antall biloppstillingsplasser reduseres fra dagens 105 til kun 10.  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter