Altea skal bli hvitere

Publisert

Altea kommune har fått innvilget søknaden om regionale midler til oppusning av gamlebyen. Fasader kan dermed males slik at den karakteristiske hvitfargen på de fredede husene beholder glansen. Kommunen vil i tillegg gjøre tekniske undersøkelser for å se om det også bør bevilges penger til annet vedlikehold.

Eiere av fredede hus i gamlebyen i Altea plikter å påse at eiendommen er i god stand. I en uttalelse fra kommunen heter det at man anser det som rimelig at dette arbeidet støttes med midler fra det offentlige. I tillegg til oppusning i gamlebyen, skal fredede gårder andre steder i byen også prioriteres.

Også i 2013 ble det gjennomført en storstilt oppussingskampanje i Altea. Samme år ble gamlebyen erklært spansk kulturarv (Bien de Interés Cultural).

Les også: Vellykket oppusning av gamlebyen

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter