Altea renoverer en av byens hovedgater

Publisert

Den sentrale avenyen Avenida Comunidad Valenciana, som starter ved rundkjøringen ved postkontoret, vil oppgraderes betraktelig i løpet av de neste tolv måneder hvis fristene for arbeidene overholdes.

Ett år etter at Compromís-PSOE-regjeringen i Alteas bystyre kunngjorde at de ville investere én million euro i en “total og fullstendig” ombygging av denne avenyen, som ligger overfor postkontoret og i nærheten av Basseta-Garganes’ gratis offentlige parkeringsplass, som et av stjerneprosjektene i valgperioden 2019-2023, “ble arbeidet denne uken tildelt selskapet Alcudia Servicios y Obras SL fra Elche for 1 449 842,72 euro”. 449.842,72 euro”, kunngjorde rådmann for infrastruktur, Aurora Serrat (Compromís), denne onsdagen, og la til at prosjektet “har fått et tilskudd fra provinsrådet i Alicante på 350.000 euro”.

Rådmannen forklarte at “etter å ha jobbet med prosjektet i mer enn to år, la kommunen 19. juni ut arbeidet med å gjøre om Avenida Comunidad Valenciana til en bypark på anbud med et budsjett på 1 555 718,47 euro. Elleve selskaper leverte inn tilbud for å delta i anbudskonkurransen. Og etter å ha evaluert tilbudene etter automatiske eller objektive kriterier, er kontrakten foreløpig tildelt Alcudia Servicios y Obras SL i påvente av at den nødvendige dokumentasjonen blir levert innen 10 dager”. Serrat legger til at utførelsesperioden for arbeidene “er ti måneder”, og at de etter all sannsynlighet “vil begynne i oktober”, ettersom “vi håper å ha arbeidsplanen klar den måneden”.

Av tiltakene som skal utføres, og som er forklart på ulike tavler med forklarende skisser plassert i denne gaten, skiller 285 282 euro til fortau og asfaltering, 225 851 euro til den sentrale pergolaen og 153 680 euro til utstyr og gatemøbler seg ut. Det offentlige belysningsnettet beløper seg til 86 700 euro, og hagearbeid er budsjettert til 36 900 euro, blant andre elementer som skal utvikles.


Omgjøring til bypark

Aurora Serrat påpekte at ombyggingen av den sentrale boulevarden i gaten “vil innebære at et underutnyttet område blir omgjort til en bypark med forskjellige rom, bruksområder og rikelig vegetasjon med voksne trær for å gi mer skygge”. Han påpekte at Avenida Comunidad Valenciana “er et område som ikke er i den beste forfatning, og det er ikke en gate som brukes mye. Så hovedmålet vårt er å skape et område som brukes, som folk bruker, og som folk kan glede seg over”.

Når det gjelder ombyggingsprosjektet, sa rådmannen for infrastruktur at “den nye avenyen er designet for gående, så den vil ha rikelig med skygge, landskapsarkitektur og plass til å gå. På denne måten er målet å redusere personbiltrafikken, med unntak av beboere som har parkeringsplass i gaten, selv om det ikke vil være noen restriksjoner på trafikken”. Serrat understreket at “reguleringen av tiltaksområdet, den utvidede landskapsarkitekturen og omorganiseringen av veitrafikken gjør det mulig å dele det opprinnelige langstrakte området inn i flere seksjoner for å legge til rette for barne-, sports- og fritidsaktiviteter borte fra trafikken, og dermed gjøre området mer attraktivt og innbydende”. Rådmannen legger til at prosjektet omfatter “etablering av to områder for barn, et område for passiv gymnastikk for eldre, et område for calisthenics og rikelig med skyggefulle områder, beplantning og gangarealer”, i tillegg til at biltrafikken “vil bli redusert til beboerne som har sine parkeringsplasser i denne gaten. Og selv om alle biler vil kunne kjøre gjennom, vil det ikke være fornuftig å kjøre gjennom området som i dag, noe som vil bety en betydelig reduksjon i veitrafikken”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter