Altea: PP øker vannavgiften

Publisert

Kommuneledelsen i Altea har bestemt seg for å sette opp vannavgiften med opptil 19 prosent. Det er dermed forbrukerne som får svi for underskuddet som konsesjonshaveren Aigues d’Altea har pådratt seg i perioden 2008 til 2013.

Kommuneledelsen i Altea har bestemt seg for å sette opp vannavgiften med opptil 19 prosent. Det er dermed forbrukerne som får svi for underskuddet som konsesjonshaveren Aigues d’Altea har pådratt seg i perioden 2008 til 2013.

2,4 millioner euro ekstra i kommunekassen

Partido Popular (PP) og Ciudadanos Independientes por Altea (CIPAL), som sitter med styringen i Altea, godkjenner i kommunestyremøte den 3.juli en økning i den kommunale vannavgiften for å lindre den “økonomisk-finansielle ubalansen hos konsesjonshaveren Aigues d’Altea [som er et fellesforetak mellom Tyosa og Aguas de Valencia] for perioden 2008-2013.”

Ifølge skattebyråden Pedro Barber forventer kommuneledelsen at denne beslutningen vil hente inn 2,4 millioner euro ekstra til kommunekassen.

Konsesjonshaveren foreslår 22 prosent økning

Skattebyråden forteller at det også vurderes tiltak som endringer av de offentlige anbudskonkurransene for å bedre kontrollen over den offentlige vannforsyningen, og forlengelse av konsesjonsperioden med ytterligere 5 år.

PP-byråden sier økningen i vannavgiften på 8,5 prosent kun tilsvarer endringen i konsumprisindeksen de siste tre årene, og at distributøren Aigues d’Altea har foreslått en økning på 22 prosent for å kunne håndtere ” den økonomiske og finansielle ubalansen i konsesjonsavtalen.”

Regionens laveste vannavgift

Barber hevder dessuten at prisjusteringen “kun vil utgjøre litt over 2 euro per måned for en gjennomsnittlig vannregning,” og at det nye avgiftssystemet vil føre til at vannregningen i større grad vil variere avhengig av kundenes forbruk.

Ifølge utregninger gjort av kommunens skatteavdeling vil et forbruk som tilsvarer 15 m3 få en økning på 6,8 prosent, mens et forbruket tilsvarende 64 m3 vil få en 19 prosent økning.

Byråden bemerker at Altea per dags dato har den laveste vannavgiften av samtlige byer på Marina Baixa med mer enn 20.000 innbyggere.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter