23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Altea opphever drikkevanns-forbudet

Altea kommune kunne fredag 9. februar oppheve forbudet mot å drikke vann i springen etter tre dager med restriksjoner. Forrige gang kommunen måtte ut med liknende varsel var for ett år siden. Da varte forbudet i nærmere to måneder. Problemene skyldes gamle rør og filtre og at kommunen mangler eget renseanlegg.

Vannet i Altea ble tirsdag 6. februar i år erklært uegnet som drikkevann etter at vannprøver foretatt av spanske helsemyndigheter (Dirección General de Salud Pública) hadde indikert forurensning. Årsaken skal ha vært at regnvann hadde trengt inn i drikkevannssystemet. Forrige gang kommunen måtte ut med liknende varsel var for ett år siden. Forbudet varte da i nærmere to måneder, fra 20. desember 2016 til 14. februar 2017.

Problemene med vannkvaliteten i Altea skyldes gamle rør og filtre og at kommunen mangler eget renseanlegg. Byrådet i Altea har gått inn for å bygge et renseanlegg, men har uttalt at de trenger finansiering til prosjektet og ikke vil starte arbeider før garantier om bevilgninger er gitt fra Alicantes provinsadministrasjon eller fra regionsadministrasjonen i Valencia.

Les også: Drikkevannet i Altea forurenset

Relaterte saker

- Advertisement -