Altea: Nye tiltak mot skogbrann

Publisert

Altea er i gang med nye tiltak som skal forhindre skogbrann i områder nær byens urbanisasjoner. Tiltakene går blant annet ut på å lage branngater i skogen rundt byen og rydde den brannfarlige underskogen som har vokst frem de siste årene. I første omgang er det bevilget 50.000 euro til prosjektet, et arbeid som følger den nye brannvernplanen vedtatt tidligere i år.

Formålet med den nye planen for skogbrannvern i Altea (Plan de Prevención de Incendios Forestales de Altea) er todelt, opplyser kommunen. For det først vil man bidra til å unngå nye branner. For det andre tilrettelegge for rask slukking når brann først har oppstått for så mye som mulig redusere skadepotensialet på naturen, innbyggerne og deres eiendommer. Her vil branngatene som nå ryddes være viktige. De fungerer både som vern mot at branner skal starte og spre seg og gir økt fremkommelighet for biler under utrykning når det brenner.

Altea kommunen ønsker også å skape økt bevissthet om skogbrannfare. I den forbindelse påpekes det at hele 80 prosent av alle skogbranner skyldes «menneskelig aktivitet».

Kommunens brannvernplanen som ble vedtatt i januar i år inngår i en større offensiv mot skogbrann i hele Comunidad Valenciana. Flere tusen hektar av regionens vegetasjon er i 2016 gått tapt i flammer. Beregninger offentliggjort tidligere i år viste at bare 2007 og 2012 hadde en dårligere statistikk.

Les også: Stor skogbrannfare på Costa Blanca

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter