Altea: Krever ordførerens avgang

Publisert

Opposisjonspartiet Esquerra Unida i Altea mener Miguel Ortiz (PP) bør trekke seg fra vervet som ordfører i kommunen. Årsaken skal være Ortiz´ engasjement i det mislykkede utbyggingsprosjektet «Los puentes del Algar». Altea kommune ble i juli dømt til å betale utbyggeren Grupo Ballester nærmere 12 millioner euro. Esquerra Unida mener det er feil at alt bare fortsetter som før og har offentliggjort et skriv der de krever ordførerens avgang.

Esquerra Unida betegner Los puentes del Algar som et «skadelig» prosjekt som Partido Popular i Altea helt fra starten av har gått i bresjen for, men som ble skrinlagt etter en høyesterettsdom i mai. PP skal sammen med utbyggeren Altea Futura (Grupo Ballester) i 2000 ha lagt frem en plan for å bygge 6000 boliger, tre handelssentre, en golfbane og en rekke hoteller i et naturområde ved elven Algar i Sierra Bernia nord for Altea sentrum.

Det enorme byggeprosjektet som både PP og PSOE i sin tid godkjente, ville ha medført betydelige endringer i landskapet. Helt fra starten av møtte planene motstand fra innbyggere i Altea, fra opposisjonspartiet Esquerra Unida og fra forskjellige miljøorganisasjoner.

Den over tolv år gamle saken endte med dommen fra høyesterett i mai i år, som var en ankesak der den tidligere avgjørelsen fra underretten i Valencia ble endret. Valencia-domstolen hadde først dømt i favør Altea kommune og sagt at kommuneledelsen ikke trengte godkjennelse fra regionale myndigheter, men selv kunne avgjøre at det skulle bygges ved Algar. Høyesterett omgjorde regionsdomstolens dom, noe som betydde slutten på prosjektet.

Grupo Ballester har etter det vunnet frem med et krav om erstatning for sine investeringer. I juli ble Altea kommune dømt av provinsdomstolen i Alicante til å betale eiendomsutvikleren en erstatning på nærmere 12 millioner euro. Mesteparten av erstatningssummen er penger Grupo Ballester skal ha tilført kommunen i 2006.

Se SpaniaPostens tidligere saker om dette:

Altea: Byggeprosjekt i naturområde skrinlegges

Storprosjekter stoppet¨

Miljøvernere vil verne Rio Algar 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter