Altea kan få ny ordfører

Publisert

Et samarbeid på venstresiden kan gi ny kommuneledelse i Altea. Kommunen har siden 2011 vært styrt av en koalisjon mellom Partido Popular og uavhengige representanter i CIPAL. Etter kommunevalget 24. mai tapte de to partiene flertallet i kommunen. Dersom opposisjonen bestående av Compromís, Altea amb Trellat (Podemos) og PSOE blir enige om et samarbeid må Miguel Ortiz (PP) vike plassen som ordfører. Valget faller i så fall på Jaume Llinares fra Compromís.

Etter valget 24. mai fikk de tre partiene Compromís, Altea amb Trellat (Podemos) og PSOE til sammen 12 representanter i Altea. Det utgjør flertallet i kommunen. Fordi Compromís med 6 representanter er størst av de tre, vil deres førstekandidat Jaume Llinares Cortés være et naturlig valg for ordførervervet. PP er fremdeles kommunens største parti, men tapte flertallet de hadde med CIPAL.

I alt er det 21 representanter i kommunestyret i Altea fordelt på Partido Popular 7(10), Compromís 6 (3), PSOE 4 (5), CIPAL 2(3) og Altea amb Trellat 2(0).

(Resultatet fra 2011 i parentes).

Les også: Valgresultatet på Costa Blanca

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: