Altea-foto setter rekord på internett

Publisert

Leger burde gi resept på spaserturer i Altea til lindring av stress. Det er rådet som følger et fotografi av en gate i byen som skal ha satt nye rekord i antall «likes» på Facebook-siden See Spain. Bildet inngår i en reklame for reisemål i Spania fra det statlige Instituto de Turismo de España (Turespaña).

Et fotografi av en idyllisk gågate i gamlebyen i Altea nord på Costa Blanca får uventet mye oppmerksomhet på sosiale medier. Nærmere syv tusen personer på Facebook sier de liker bildet og over tusen skal ha delt det med andre på sosiale medier. Ansvarlig for turisme i kommunen, Vigela Lloret, sier til avisen Información at interessen for Altea-bildet er et bevis på hvor viktig det er å satse på ny informasjonsteknologi i promoteringen av byen. Altea har de siste årene ønsket å utvikle sin digitale profil og gi folk tilgang til informasjon om byen via Internett, blant annet gjennom prosjektet «Visit Altea».

Vektleggingen av informasjonsteknologi er basert på undersøkelser som tilsier at rundt 70 prosent av alle feriereiser i dag blir valgt ut fra internettsøk og informasjon fra sosiale medier. Kommunen lanserte en helt ny hjemmeside for Altea i fjor. Dette følges opp i år med et nytt applikasjonsprogram for smarttelefoner som skal gi besøkende og andre informasjon om det som skjer i kommunen og hvilke tilbud som finnes.

Hun mener også at konseptet «Slow City» har vært en riktig måte å presentere byen på. Kommunen har vært opptatt av å markedsføre byen som stedet for historie, kultur og det gode liv. Med navnet Slow City ønsker man å fremheve Altea som et feriested der folk kan nyte de små tingene og oppleve livskvalitet. Den særegne stilen anses for å være byens varemerke og noe man ønsker å ta vare på og satse mer på i årene fremover.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter