Altea forbyr vanning av hager og fylling av svømmebassenger

Publisert

Flere relaterte nyheter

Ordførerkontoret i Altea utstedte tidlig onsdag ettermiddag en nødforordning for å kunngjøre vedtaket om å anvende “den kommunale forordningen om eksepsjonelle tiltak som gjelder vannforsyning i tilfelle tørke, i områdene La Malla (Altea Hills), Mascarat, Alhama Candela og Sierra Altea II, som forbyr bruk av vann fra det innenlandske vannforsyningsnettet”.

Altea blir med dette den første kommunen i Alicante-provinsen som i år går ut med et slikt forbud.

Påbudet forbyr uttrykkelig “vanning av hager, parsellhager, terrasser, grønt- og idrettsområder, private eller offentlige”, samt fylling av “svømmebassenger, dammer og fontener, private eller offentlige”, i tillegg til rengjøring “og vasking av veier, gater, stier og fortau, offentlige eller private, uten at det berører behovet for å opprettholde passende hygieniske og sanitære forhold”.

Bystyrets beslutning:

D. DIEGO ZARAGOZÍ LLORENS, ORDFØRER I L’AJUNTAMENT D’ALTEA JEG INFORMERER DEG HERVED OM AT

At den 3. juli 2024, på grunn av den eksepsjonelle tørkesituasjonen, er det utstedt en resolusjon fra ordførerens kontor for anvendelse av den kommunale forordningen som regulerer eksepsjonelle tiltak som gjelder vannforsyning i tilfelle tørke, i områdene La Malla (Altea Hills), Mascarat, Alhama Candela og Sierra Altea II, som forbyr bruk av vann fra det innenlandske forsyningsnettet til følgende bruksområder:

Vanning av hager, parsellhager, terrasser, grønt- og idrettsområder, enten de er private eller offentlige.

Fylling av private eller offentlige svømmebassenger, dammer og fontener.

Rengjøring og feiing av veier, gater, stier og fortau, offentlige eller private, uten at det berører behovet for å opprettholde passende hygieniske og sanitære forhold.

Anbefalinger for å spare vann

Det er verdt å huske at i slutten av april lanserte Altea kommune, gjennom avdelingen for vannkretsløp, og konsesjonsselskapet for vannforsyningen i Altea, Aigües d’Altea, en bevissthetskampanje om ansvarlig bruk av vann under slagordet “Hver dråpe vann teller. Hjelp oss å spare vann og bekjempe tørken”, ble befolkningen invitert til å ta hensyn til noen retningslinjer som gjør det mulig å spare vann.

Som hvert år, for å møte sommerperioden, lanserer offentlige institusjoner bevissthetskampanjer for å få befolkningen til å gjøre en rasjonell bruk av vann, og dette er tilfellet med kampanjen som ble lansert i fellesskap av byrådet i Altea og konsesjonæren av tjenesten, UTE Aigües d’Altea. “Dette er et initiativ som tar sikte på å øke bevisstheten om hvor viktig det er å ta vare på vannressursene. Kampanjen er rettet mot ulike målgrupper, og den vil bli lansert gjennom ulike digitale og fysiske kanaler, i offentlige bygninger og på skoler, slik at den blir tilgjengelig for brukerne”, forklarer Aurora Serrat, rådmann for vannressurser.

Blant anbefalingene var å “bruke husholdningsapparater bare når de er fulle, skru av kranen mens man vasker, installere filtre for å spare vann, reparere lekkasjer i kraner, sisterner eller rør raskt, vanne planter sent på ettermiddagen for å unngå fordampningstap, dusje i fem minutter i stedet for å bruke badekaret, skru av kranen når man pusser tennene eller barberer seg, og ikke bruke toalettet som papirkurv”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...