Altea får ny «naturpark»

Publisert

I Valencia-regionen har man godkjent anmodningen fra Altea om å deklarere en del av kysten i kommunen som «naturmonument». Det er restene etter vulkanen ved Cap Negret (Svart-neset) og området rundt i La Olla (gryten) som får større beskyttelse.

Det er et område på 10,76 hektar som nå vernes, av dem 1,2 hektar på land.

Ved Cap Negret kan man tydelig se utallige fossiler av skalldyr som ligger inne i det som 225 millioner tilbake var flytende lava. Ett utbrudd her gjorde at vannet fordampet på et øyeblikk og en rekke spesielle bergarter ble resultatet, blant dem sort basalt. Området er unikt i regionen og av spesiell interesse for geologer.

Rådhuset i Altea har sammen med innbyggerne her ønsket å øke det formelle vernet området har. Blant annet for å begrense aktiviteten til havnen El Portet som ligger her. Selskapet som har konsesjonen for driften her eies av folk utenfra, noe man oppfatter som problematisk i Altea.

Det er fortsatt vulkansk aktivitet langt under havbunnen i denne delen av Altea. Dykkere kan se gassbobler komme opp fra havbunnen og temperaturen i sjøen er merkbart høyere her enn i andre steder av bukten som går fra Altea til Albir.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter