Altea får innlagt gass

Publisert

De første fem hundre boligene i Altea vil snart få innlagt gass. En gassentral er allerede bygget i byen og de første rørene vil bli lagt i bakken samtidig med ombyggingen av hovedgaten Avenida Jaume I. Gassen kommer til Altea og nabokommunene fra Alicante og innebærer en investering fra selskapet Gas Natural på 17 millioner euro.

Torsdag 19. februar ble den nye gassentralen til Gas Natural Fenosa i Altea høytidelig åpnet. Tilstede var blant andre presidenten i selskapet Salvador Gabarró, regionspresidenten i Valencia, Alberto Fabra, provinspresidenten i Alicante, Luisa Pastor og ordføreren i Altea, Miguel Ortiz.

Å få gass fra Alicante og ut til kommunene i Benidorm-distriktet har vært et tidkrevende arbeid med investeringer på over 17 millioner euro. For Alteas del blir de første rørledningene lagt i bakken i forbindelse med ombyggingen av hovedgaten Avenida Rey Jaume I som startet 18. februar. Gas Natural vil i første omgang kunne tilby gass til 475 husstander, men etter hvert er det meningen at alle som bor i gamlebyen og urbanisasjonene vil få det samme tilbudet.

Hvor raskt utbyggingen av gassnettet blir vil avhenge noe av etterspørselen. Noe eksakt dato for når alt skal stå ferdig er med andre ord ikke fastsatt. Innen utgangen av 2015 er det imidlertid meningen at alle kommuner i Valencia-regionen med over 10.000 innbyggere skal være koblet til Gas Naturals distribusjonssystem. Innen 2016 er målet at også alle over 6.000 er inkludert, skriver avisen Información.

Les også: Må finne alternativ parkering

Foto: Arbeidene starter i Avenida Jaume I, Ayuntamiento de Altea 2015.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter