Altea: Byggestans forårsaker luktproblemer og mygg

Publisert

Arbeidet med fornyelsen av strandpromenaden og havnebassenget i Altea er stoppet. Hverken Miljøverndepartementet eller byggselskapet gitt en offisiell forklaring overfor bystyret i Altea hvorfor utbyggingsarbeidet for tre uker siden ble stoppet. Det stillestående vannet i lagunen forårsaker nå luktproblemer og mygg.

Arbeidet med fornyelsen av strandpromenaden og havnebassenget i Altea er stoppet. Hverken Miljøverndepartementet eller byggselskapet har gitt en offisiell forklaring overfor bystyret i Altea angående hvorfor utbyggingsarbeidet for tre uker siden ble stoppet. Det stillestående vannet i lagunen forårsaker nå luktproblemer og mygg.

Det har tatt ti år for at utbedringen av strandpromenaden i Altea skulle bli en realitet, men nå har arbeidet med regenerering av strandpromenaden i kystbyen vært paralysert i flere uker.

Kommuneledelsen i Altea sier at verken utbyggingsselskapet eller Miljøverndepartementet, som er den som betaler, har gitt en offisiell forklaring på hvorfor aktivitetene på området har opphørt. Ifølge lokalavisen La Marina Plaza går det rykter om at økonomiske problemer i byggselskapet ligger bak.

Faktisk har svært lite blitt gjort så langt og det eneste konsesjonshaveren har foretatt seg til nå er å undersøke mengden av slam som befinner seg i El Charco-lagunen. Dermed gjenstår fortsatt å drenere lagunen, fjerne slammet og dagens demning, og bygge en ny molo og kunstig steinstrand. Prosjektet har en kostnadsramme på 4,4 millioner euro.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter