23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Altea blir årets kulturhovedstad i Valencia-regionen

Kåringen av årets kulturhovedstad skjer i regi av regionsadministrasjonen i Valencia. Fra april 2019 til april 2020 skal Altea være regionens hovedsete for kultur. Også den lille kommunen Vilafranca nord i Castellón har fått den samme oppgaven, kåret blant byer med mindre enn 5.000 innbyggere.

Altea ble kåret til regionens kulturhovedstad blant byer med over 20.000 innbyggere, Capital Cultural Valenciana 2019-2020. Mottoet for byens kandidatur var «Altea, et hav av kultur» («Altea, mar de cultures»). I 2018 hadde Altea rundt 300 små og store kulturarrangementer, blant dem den kjente fyrverkerifesten Castell de l’Olla, teaterforestillinger, konserter, utstillinger, bokmesse, brukskunstmarkedet Mostra d’Artesanía og midtsommerfeiringen Fiestas de l’Arbret i juni.

Sistnevnte arrangement ble i fjor gitt status som offisiell kulturarv av regionale myndigheter i Valencia. Tradisjonen for feiringen, der et tre “plantes” på kirkeplassen i gamlebyen, går flere hundre år tilbake. Fremvisning av byens arkeologiske kulturarv som iberisk, romersk, berbisk og arabisk skal også ha spilt inn i vurderingen av tildelingen.

Relaterte saker

- Advertisement -