Altea begrenser uteserveringen midt i sesongen

Publisert

Altea kommune begrenser arealet for uteservering ved restauranter og kafeer i gamlebyen. Stoler og bord, som normalt fylles av besøkende turister, må nå fjernes, hvis ikke venter en bot på over 4.000 euro og tap av lisensen. Tiltaket møter sterk motstand fra bransjen. Blant annet reageres det på tidspunktet for tiltaket, midt i høysesong for restaurantene. Organisasjonen for hoteller og restauranter i Altea (Hospal) påpeker at bransjen de representerer er en «motor for økonomien i kommunen».

Altea kommune vedtok allerede i 2009 begrensninger i arealet for uteservering i byen. Den forrige kommuneledelsen til Partido Popular og Cipal innførte imidlertid ikke de nye reglene. I følge kommunen har restaurantbransjen derfor kunnet utvide sine uteserveringer og drevet forretninger på sviktende grunnlag.

Den nye byrådet fra 2015 bestående av nasjonalister og venstre-ekstreme partier som Compromís, Altea amb Trellat og PSOE gjør nå alvor av vedtaket. Kampanjen startet i juli i år, med politikontroller som skal gjennomføres ikke bare i gamlebyen men over hele Altea.

Altea kommune har i mange år vært opptatt av å markedsføre byen som stedet for historie, kultur og det gode liv. Den særegne stilen som blant annet har gitt navn til konseptet «Slow City» anses for å være byens varemerke og noe man ønsker å ta vare på i årene fremover. Både innbyggere og besøkende i Altea er glad for at byens særegenhet bevares. Samtidig kritiseres kommunen for å gå for langt i å begrense utelivstilbudet i byen.

Organisasjonen for hoteller og restauranter i Altea (Hospal) reagere sterkt på den nye tiltaket. Restaurantbordene de har kalkulert med for sommeren nå må fjernes midt i sesongen. Det påpekes at hoteller og restauranter er en «motor for økonomien i kommunen». Bransjen er fra før rammet av strenge regler for åpningstider og skjenkebevilling, med hyppige politikontroller spesielt i gamlebyen. Overtramp av de nye reglene for uteservering straffes med bøter på over 4.000 euro og tap av lisensen.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter