Altea, Alfaz del Pi og Torrevieja med bedrifter i Panama-papers

Publisert

Til sammen 17 bedrifter på Costa Blanca skal være oppdaget i de såkalte Panama-papers. Firmaene som blant annet holder til i Altea, Alfaz del Pi og Torrevieja skal ha drevet sine forretninger i Alicante-provinsen men stått registrert i skatteparadiset Panama. Også bedrifter fra byene Santa Pola, Moraira, Orba, Calpe og Jávea står oppført i dokumentene som er lekket fra det panamanske advokatfirmaet Mossac Fonseca.

Avsløringene på Costa Blanca utgjør kun en brøkdel av alle firmaene som gjennom Panama-dokumentene er tatt for mulig skatteunndragelse i Spania. I følge avisen Información dreier det seg om totalt rundt 1.200 selskaper. I tillegg kommer 558 aksjeeiere, 166 mellomledd og 89 andre berikede som står registrert med spansk adresse.

Av personer som er dukket opp på listene er det forretningsfolk, idrettsutøvere, politikere, banker og representanter fra landets kunst- og kulturelite. Blant disse finner man spanskekongens tante Pilar de Borbón, tidligere industriminister José Manuel Soria (PP), den peruanske nobelprisvinneren i litteratur og Spania-venn Mario Vargas Llosa, skuespiller Bertín Osborne og filmskaperen Pedro Almodóvar.

Les også: Kongens tante avslørt i skatteparadis

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter