Alicantes ordfører tiltalt for korrupsjon

Publisert

Ordføreren i Alicante, Sonia Castedo fra Partido Popular (PP), må nok en gang sette seg på tiltalebenken i forbindelse med en korrupsjonssak. Dommeren i ‘Rabasa-saken” Juan Carlos Ceron, anklager ordføreren for berikelse og favorisering av utbygger Enrique Ortiz.

Ordføreren i Alicante, Sonia Castedo fra Partido Popular (PP), må nok en gang sette seg på tiltalebenken i forbindelse med en korrupsjonssak. Dommeren i ‘Caso Rabasa,” Juan Carlos Ceron, anklager ordføreren for berikelse og favorisering av byggherren Enrique Ortiz.

Korrupsjonsanklagene kommer i kjølvannet at et gigantisk utbyggingsprosjekt bestående av 13.500 boliger, samt etableringen av IKEA og et stort shoppingområde på hele fire millioner kvadratmeter.

Den velkjente forretningsmannen må også innfinne seg ved tinghuset for å tilkjennegi sin versjon av saken.

Ifølge spanske medier er ordføreren i Alicante anklaget for misbruk av makt og stilling, og må møte for retten den 27. november klokken 10.00. Også fire funksjonærer, to fra kommunen og to fra samferdselsdepartementet, er anklaget for å ha favorisert byggherren.

Dommeren besluttet å ta ut tiltalen etter å ha analysert rapporter fra det spanske Økokrim og politiets enhet for skattesvindel (UDEF), hvor rollene til de anklagede i korrupsjonssaken klargjøres. Etter dommerens mening må ordføreren gi forklaringer angående sin håndtering av den kontroversielle utbyggingsplanen, som til slutt ble stoppet av høyesterett.

Castedo er også anklaget for å ha mottatt bestikkelser, korrupsjon og misbruk av stilling i forbindelse med ‘Caso Brugal.’

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter